Mooy Logistics

21 juni 2010

Bij Mooy Logistics was warehousing traditioneel het kleine broertje van transport. De laatste jaren begint hier verandering in te komen. Het aandeel van warehousing in de omzet stijgt gestaag, en inmiddels is sprake van een volwaardig bedrijfsonderdeel, dat onder de naam Mooy LogiCool naar buiten treedt. De ontwikkeling op automatiseringsgebied is echter enigszins achter gebleven bij de professionalisering die LogiCool doormaakt.

Met een lijst met doelstellingen onder de arm zijn we daarom eind 2008 de zoektocht naar een nieuw WMS gestart. Een groot deel van deze doelen kan overigens verwezenlijkt worden door de introductie van RF scanning in de loods. Hierdoor wordt het mogelijk volledige traceability te waarborgen, real-time informatie beschikbaar te hebben voor eigen gebruik en voor klanten, en menselijke fouten tijdig af te vangen.

Onze zoektocht heeft zich in twee richtingen voltrokken. Het uitgebreide functionele eisenpakket heeft ons in eerste instantie in de richting van de meer geavanceerde WMS-en geduwd, die dan over het algemeen in combinatie met een ERP-pakket geïmplementeerd zouden moeten worden. Daarnaast hebben we ons georiënteerd op de markt van de branche-bekende software. Globaal kun je zeggen dat de laatste categorie vooral registrerend is, en minder ver is op het gebied van een efficiënte aansturing van een magazijnoperatie. De ‘echte’ WMS-en daarentegen kunnen minder goed omgaan met fruitkenmerken, en de flexibiliteit die daaromtrent vereist is. Bovendien blijken WMS-leveranciers zeer beperkt mee te kunnen denken omdat voldoende kennis over de branche ontbreekt.

Uiteindelijk heeft onze zorgvuldige selectieprocedure geleid tot een keuze voor Caswell. Caswell is bekend met de branche, en heeft soortgelijke logistieke omgevingen geautomatiseerd. Uiteraard hebben wij weer aanvullende eisen, die leiden tot de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit in het systeem, maar een goede basis was aanwezig.

Het bedrijfsmodel van Caswell is een van de doorslaggevende factoren geweest om voor Caswell te kiezen. Het is een coöperatie, waarvan Mooy nu lid is geworden. We zijn daarmee deels eigenaar van Caswell, en beslissen dus mee over de toekomst van het bedrijf en de software. Ook heeft Caswell geen winstoogmerk, waardoor overall de condities gunstiger zijn dan bij iedere andere commerciële aanbieder.

Op dit moment zijn we druk met het implementatietraject. Onze doelstelling is een go-live op 1 november 2010 in ons warehouse in Breda, en op 15 november in ons warehouse in Waddinxveen. 

< terug naar gebruikers

 

CASWELL FRESHERP...

Met onze software heeft uw bedrijf alles binnen handbereik om uw alle handelingen in een overzicht compleet en overzichtelijk te verwerken...

lees meer

UNIEKE KENMERKEN...

De unieke kenmerken van onze softwareproducten en organisatie maken het verschil ten opzichte van andere leveranciers...

lees meer

DE GEBRUIKERS...

Met onze software heeft uw bedrijf alles binnen handbereik om uw alle handelingen in een overzicht compleet en overzichtelijk te verwerken...

lees meer

Actueel

Overname door gebruikers

De gebruikers nemen de automatiseerder over. 1 oktober 2008 is de overname van CasWell IT Solutions, door CasWell IT Group afgerond in Ridderkerk bij Kraaijeveld... Lees verder

Onze klanten

Wij bedienen AGF-gerelateerde klanten die veelal ook wereldwijd opereren. Lees wie u voorgingen...
Lees verder